Absurda situationer och låssmeden i Göteborg som löste dem

Absurda situationer och låssmeden i Göteborg som löste dem

Ibland råkar man ut för smått absurda händelser. Som att bli inlåst hemma och inte kunna ta sig ut. Då återstår inte mycket att göra än att ringa en låssmed Göteborg för att få hjälp att lösa absurditeten. Med tiden blir händelsen förstås en väldigt rolig historia att berätta för sina nära och kära.

Just då och där är det dock en smått frustrerande upplevelse. Speciellt om låset valde att sluta fungera just när man skulle iväg på något brådskande.
Att förklara för folk vad som har blir då något i sil med ”Hunden tuggade sönder mina läxor.”.

Lokalisera stormens öga

Nåja, livet går alltid vidare och vi drar alla lärdomar av våra upplevelser. Förhoppningen är att vi nästa gång ska vara mer på alerten och reda att agera när det behövs. Ibland handlar det också om att bara acceptera det som har hänt – att inse att det inte finns något att göra förutom för att tålmodigt njuta av det som händer.

Det finns en scen i ”Star Wars Episod I – Det mörka hotet” när Liam Neesons karaktär Qui-Gon Jinn slåss mot Darth Maul (han med dubbelsvärdet). När en laserdörr slår igen mellan Qui-Gon Jinn och Maul sätter sig Jinn ner och mediterar i väntan på att dörren ska öppnas igen.
Detta sker mitt i stridens hetta och även om det är en film så visar det ändå en sorts närvaro mitt i allt adrenalin. Kan man hitta lugnet i all intensitet så har man nått någon sorts mästerlig nivå här i livet.

För så många saker i vår omgivning blir mer smärtsamma än vad de behöver vara för att vi låter våra känslor dra med våra tankar. Det blir en berg-och-dalbana där vi börjar måla upp en massa scenarion framför oss som orsakar stress och rädsla. Kan vi istället träna på att behålla lugnet, även i svåra situationer, kan vi istället finna vägen till handlingskraft.