Ansiktsmasker från bland annat Sephora

28 april 2021
william eriksson

Ansiktsmasker är ett fantastiskt sätt att få bättre hud. Oavsett typ av hud kan du hitta rätt ansiktsmask. En ansiktsmask kan hjälpa till att rengöra, återfukta och få mer lyster. Dessutom finns det olika masker som anpassats efter olika hy, ålder, osv.

Köpa ansiktsmask online är smidigt och bland annat Sephora har ett brett utbud. När du väljer ansiktsmask kan olika naturliga ingredienser vara att föredra. Utbudet av ansiktsmasker där naturliga ingredienser ingår kan även vara bättre för huden och inte minst miljön.

Ansiktsmasker kan även tillhöra hela serier av hudvårdsprodukter. För dig som har torr eller fet hud kan det vara extra bra att satsa på ett komplett set av produkter. Då vet du att produkterna kompletterar varandra.

Olika typer av ansiktsmask

För att hitta rätt ansiktsmask gäller det att känna till vilken typ av hud du har. Sen kan behovet av olika typer av ansiktsmask variera beroende på årstid. Vintertid blir huden gärna torrare. Sommartid kan det vara bra med en mask som vårdar solbränd hud.

Den klassiska lermasken rengör på djupet. Du får hjälp om huden är oljig och om du har pormaskar. Lermasken passar framförallt dig som har problem med fet hy.

Peel off-masker tvättar du inte bort. I stället stelnar den och du sedan drar du bort den. Då följer orenheter med. Har du torr hy kan du med fördel välja en peel off som även återfuktar. Fuktmaskernas främsta funktion är att återfukta och passar dig med torr hy. Vissa masker kan du till och med passa på att använda över natten. Denna typ av ansiktsmask är även bra på sommaren för alla typer av hud.

Ansiktsmasker för åldrande hy. Dessa kallas även anti-age-masker och hjälper till att fylla ut och motverka fina linjer i ansiktet. Du får också hjälp med kollagenproduktionen som ger en spänstigare hud.

Fler nyheter