Dubbel altandörr med god energiisolering och säkert glas

Önskar man en bred och fin dörr ut i sin trädgård eller till balkongen samt massor av härligt ljus som fyller rummet så fort solen är uppe så är det en dubbel altandörr man ska satsa på. Dubbla altandörrar gör det dessutom väldigt smidigt att snabbt kunna vädra ur ett rum tack vare den breda öppningen som släpper in mängder av frisk luft. Det finns dock några saker man bör fundera över innan man bestämmer vilken dörr man ska köpa. 

Välj fönster och dörrar med lågt u-värde

Vill man hålla nere sina energikostnader så ska man se till att hitta en altandörr med lågt u-värde, ju lägre u-värde desto bättre isoleringsförmåga har dörren. Vill man värna om miljön samt undvika onödigt hög energiförbrukning bör man därför se till att samtliga dörrar och fönster på huset har låga u-värden samt att huset är bra isolerat i övrigt. 

Stora glaspartier bör vara av härdat glas

Om man önskar en helglasad altandörr som släpper in riktigt mycket ljus i rummet så är det viktigt att se till så att glaspartiet består av skyddsglas (härdat glas). Det är en säkerhetsfråga eftersom vanligt glas blir till vassa skärvor om dörren skulle gå sönder vilket kan leda till allvarliga skärskador. Ett glasparti med härdat glas som går sönder krossas istället till mindre bitar med trubbiga kanter vilket kan minska risken för allvarliga skador. 

Anpassade altandörrar med kvalitet

Hos Klarfönster hittar man altandörrar av hög kvalitet med låga u-värden. Till deras olika dörrar kan man välja vilket glas man föredrar och de har såklart härdat glas som alternativ. I deras sortiment finns dubbla altandörrar i helglas, med bröstning eller med 2-10 rutor. Hos Klarfönster kan man måttbeställa altandörr dubbel och även välja färg, handtag, storlek samt om dörren ska vara tillverkad i trä eller av trä och aluminium.