Få rätt att skryta när du vinner i Spikeball

18 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Tycker du att volleyboll är kul? Tycker du tennis är kul? Dock lite omständligt att få till en match kanske? Var sätter du upp nätet och vem ska hjälpa dig att släpa på stolparna som behövs? Och om du sedan fått upp det så kanske det börjar regna eller någon annan anledning tvingar er till att avsluta matchen. Då måste ni packa ihop igen och där är alltid någon som inte bidrar till att dra sitt lass. Sedan är det kul ett tag men du önskar att man fick röra sig lite fritt för att få till en roligare sport.

Spikeball är vad du har letat efter! Eftersom det bara består av en boll och en liten rund plattform med ett studsnät i så kan du snabbt sätta alla saker på plats. Du kan komma igång utan någon större planering, utöver att du frågar om någon är sugen på en match.

 

image

 

Kom ut och ha kul eller spela inomhus

Spikeball är enkelt att lära sig. Det finns ingen planhalva att förhålla sig till utan de som spelar springer var de vill för att komma åt bollen. Du servar genom att studsa bollen i nätet och sedan när motståndarna tar emot bollen kan de passa mellan varandra några gånger innan de spelar tillbaka bollen. Om du inte gjorde ett servess förstås.

Tack vare att Spikeball är så enkelt att ställa upp så kan du snabbt komma ut och spela en match när solen är framme. Du kan också snabbt packa ihop allt om det regnar. Eftersom det är så enkelt och inte tar mycket plats kan du till och med spela inomhus om du har en lokal som lämpar sig för lite rörelse. Så utmana vännerna på en match Spikeball och sedan när du vinner så får du rätt att skryta.

Fler nyheter