Färg och form

26 juli 2020
patrick pettersson

Som frisör i Stockholm arbetar man med färg och form för att skapa snygga frisyrer som kunderna trivs med. Genom kunskap och erfarenhet kan man med hjälp av håret ta fram en stil som kanske inte ens kunden själv har tänkt på. Meningen är att kunden ska lämna salongen glad och nöjd och känna sig snyggare än när de kom dit. Men det handlar inte enbart om färg och form om man vill göra sina kunder nöjda utan även om att kunderna ska lämna salongen med friskt hår i frisyrer som är så pass lättskötta att kunderna själva kan sköta dem.  

 

Ett friskt hår

Hår tar skada av kemikalier, slitage och ålder. Det kan vara att man använt fel produkter vid färgning och styling eller att man har ett arbete som gör att håret tar mycket stryk. Tyvärr finns det även dåliga stylingverktyg på marknaden som exempelvis hårfönar, plattänger med mera där temperaturen är så pass hög att det kan skada håret ifall man använder det för ofta och utan någon produkt som skyddar. Som frisör är man noga med att först gå igenom hårets kvalitet för att se vad som behöver göras för att håret ska ha bästa möjliga kvalitet. Efter det kan man diskutera vilken frisyr som kunden önskar.  

 

 

Hitta rätt frisyr

Om man är osäker på vilken frisyr man vill ha så kan man antingen se ifall man hittar någon på internet eller så kan man komma en stund för tidigt till frisören för inspiration. Det finns en mängd frisyrtidningar som man kan titta i för att hitta något som man kan känna passar. För en frisör är det enklare ifall kunden kan visa upp en bild av vilken frisyr man önskar och även vilken färg, ifall man vill färga håret. Men det är även viktigt att ta till sig frisörens breda kunskap.

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster