Frigör dig själv på Davidshalls begravningsbyrå i Malmö

10 september 2020
Mikael Barani

Vi människor släppar ofta med att släppa taget om saker och ting här i livet. Det kan vara allt från pryar till förhållanden som vi håller vad vid alldeles för länge. Ofta kan detta resultera i olika former av lidande. För vem här har inte stannat kvar i ett förhållande långt efter bäst före-datumet? Precis som med mjölk som lämnas kvar så blir tillvaron bara surare och surare tills allt måste kastas bort under ofta dramatiska förhållanden.
Istället hade man kunna skiljas åt under ömsesidigt respektfulla förhållanden.

Konsten att släppa taget

Men det tar ett par vändor att lära sig det där. Lära sig att se när det är dags att skiljas åt. För med erfarenhet kommer visdom. Med visdom kommer handling.
Något av det svåraste många av oss går igenom är att lära oss släppa taget om dem som vi älskar men som av någon anledning måste vandra vidare från jordelivet. Det kan handla om sjukdom, ålder eller den plötsliga chocken av att mista någon i en olycka.

I grunden handlar det kanske om vår egen rädsla inför döden. När vi kliver in på Davidshalls Begravningsbyrå i Malmö för att se till detaljerna gällande vår närståendes begravning närmar vi oss också vår egen död. Vi blir påminda om att den en dag kommer att inträffa – och att den faktiskt kan inträffa oannonserat.

Den kontroversielle gurun Osho brukade säga att vi i varje stund skulle dö för vårt gamla jag – släppa taget och känna oss nya. Detta är såklart lättare sagt en gjort, men det finns visdom bakom orden. Lär vi oss att allting är förgängligt så lär vi oss också att vi i varje stund kan återuppfinna oss själva och släppa taget om sådant som tynger ned oss.

Ett första steg i denna spirituella konst är faktiskt relativt enkel: Börja göra dig av med de materiella ting som bara tar upp plats i ditt hem. Kanske kommer du upptäcka att det efteråt är lättare att släppa tag om även andra saker i ditt liv.

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster