Fyndet på landet som bara behöver en fasadtvätt

30 september 2020
Mikael Barani

Det verkar som om att landsbygden är på väg tillbaka igen. Allt fler väljer att flytta ut på landet där livet är lugnare och man får mer för pengarna jämfört med en lägenhet i de allt dyrare städerna. Framför allt i Stockholm märktes det ett trendbrott tidigare i år då det visade sig att fler lämnar huvudstaden jämfört med hur många som flyttar in.

Servicebranschen underlättar boende på landet

Det är klart att det är trevligt ute på landet där man hittar lugn, närheten till grönskan och kanske också närheten till sina grannar. För, med handen på hjärtat, hur många är det som egentligen har någon närmare kontakt med sina grannar i trapphuset inne i stan? Det är sällan man ens kan varandras namn, trots att man kanske har varit grannar i uppåt ett decennium.

Samtidigt har det blivit lättare att bo på landet i och med att leveranserna från mataffärerna har blivit allt mer omfattande. Kanske framför allt i dagsläget i och med Covid-19. Man har helt enkelt mycket att vinna på att bo på landet. Råkar det var så att man köper ett litet äldre hus, eller kanske ett sådant som betecknas som något i stil med ”Ett fynd för den händige.” så går det trots att att spara pengar. Behöver man sedan hjälp med fasadtvätt i Helsinborg är det lätt fixat med hjälp av Hustvättarna som arbetar i stora delar av Skåne.

Visst kan det kännas lite läskigt med förändringar här i livet. Att lämna stadens bekvämligheter är trots allt en sorts uppoffring. Samtidigt så får man som sagt så mycket livskvalitet på ett annat sätt genom att leva ute i grönskan. Framför allt om man hittar ett område med en liten skola och kanske också en lanthandel. Då kan man efter ett tag undra vad man egentligen saknade med staden.

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster