Gammaldags gemyt med spröjsade fönster

30 mars 2021
patrick pettersson

Retrostilen med spröjsade, sidohängda fönster passar bra i stugan eller på bondgården, men också i staden där de små rutorna ger en hemtrevlig karaktär. Nu kan du kombinera den gamla, mysiga stilen med fönster i högsta kvalitet som är både lättskötta och i princip underhållsfria.

Det är nytillverkade, energisnåla fönster, gjorda av långsamt växande furu. Glasen är moderna och har lågt u-värde och fönstren är CE-märkta, så du får ny och fin funktion men med gammaldags charm.

 

Aluminiumbeklädda fönster behöver inte målas

Nya fönster är så lättskötta, att man utöver själva putsningen bara behöver torka av dem på karmarna. Väljer man aluminiumbeklädda fönster, sparar man också in underhållsarbetet med att måla dem utvändigt. Länktips:https://klarfonster.se/fonster/bondgardsfonster

Nya fönster har en helt annan prestanda än de gamla, och dessutom kan de faktiskt måttbeställas. Kanske minns du de gamla fönstren som skulle delas och putsas på alla sidor, men så är det inte numera. Glasen i nya fönster är tvåglas och fönstren ska inte delas. De isolerar mycket bra, och det kan inte heller komma in smuts eller insekter där.

 

 

Njut av nya fönster i hela huset

Nya fönster är mycket mer ljudisolerande, så även om du har gatan precis utanför, så kommer du att upptäcka den stora skillnaden i ljudnivå inomhus när du byter fönster. Man får alltså många fördelar på köpet när man byter fönster, och det blir en positiv överraskning att man också sparar in på energikostnader när man har gjort bytet.

Det är också fint att man inte ändrar på husets charm och hemtrevliga utseende. Det är många som gillar spröjsade fönster, och kvalitetsmässigt är de små rutorna lika bra som en hel, stor glasruta. Men för den som gillar rustika kök med pelargoner och rödrutiga gardiner till exempel, är spröjsade fönster det där lilla extra som höjer känslan av hemtrevnad.

Fler nyheter