Håll värmen med ordentliga handskar

16 september 2019
jonas olsson
Håll värmen med ordentliga handskar

När hösten börjar smyga sig på och temperaturen faller är det hög tid att börja se över sin garderob för kallare årstider. Förutom en varm jacka och ett par ordentliga skor, är handskar ett måste i en höst- och vintergarderob. Händerna blir lätt kalla och det är viktigt att ha ett par bra och värmande vantar eller handskar. Ett tips är att vara lite kräsen och kika efter bra material när du ska köpa nya vantar. Undvik helst syntetmaterial som inte andas. Satsa i stället på t.ex. ett par skinnvantar med ett riktigt bra foder av ull. Östermalms handskaffär i Stockholm är en av många handskbutiker med ett brett utbud av handskar och vantar av hög kvalitet, värt ett besök om du har vägarna förbi!

 

Hat, Retro, Shawl, Park, Woman, Blonde, Hair, Portrait

 

Var stilsäker med snyggt på händerna

 

Vantar och handskar är inte bara ett funktionellt plagg som värmer. De är också en superbra accessoar som lätt kan lyfta en annars ganska mörk och trist vinteroutfit. Numera kan du hitta handskar i all världens färger, med trendiga snitt och snygga detaljer – ett perfekt sätt att behålla just din personliga stil även under årets allra kallaste och mörkaste månader. Varför inte piffa upp din svarta vinterjacka med ett par knallrosa skinnvantar? Eller kanske matcha din kamelfärgade kappa eller rock med ett par trendigt senapsgula handskar? 

 

Köp inte för smått

 

Viktigt att tänka på när man köper handskar är att inte välja en för liten storlek. Har man för små tumvantar eller för tajta skinnhandskar är det väldigt lätt att man blir frusen om händerna. Detta beror på att det måste finnas plats för lite luft inne i handsken. För riktigt iskalla dagar kan det också vara bra om man kan få plats med en tunnare vante inuti den tjockare. Välj med andra ord hellre en aning för stora vantar, än för små.

Fler nyheter