Har du funnit din frihet?

18 maj 2020
Mikael Barani

Det gäller att hitta frihet i livet. Aktiviteter, stunder, platser och människor där och med vilka man känner att man inte behöver vara någon annan än sig själv.
Eller kanske handlar frihet om att hitta sig själv?

Att vara människa har aldrig marknadsförts som något lätt. Ändå är vi här, dag efter dag, och njuter av att existera i denna fantastiska tillvaro. Visst, under rådande omständigheter går vi alla igenom en i olika utsträckning utmanande tid. Samtidigt så kommer vi att ta oss igenom även detta. En dag kommer vi att se tillbaka på denna pandemi och inse hur mycket vi lärde oss av den.

Just nu så är vi dock mitt i den. Det gäller därför att se till att vi alla tar tillfället i akt att blicka inåt en stund och se vad vi har att lära oss av denna upplevelse. Eftersom många av oss har mer tid för oss själva nu än tidigare så är det bara naturligt att vi börjar reflektera över saker och ting. 

Kanske börjar vi utforska intressen som vi har låtit ligga i dvala ett tag? Börjar spela på ett instrument eller beställer nya delar från SpeedLine för att börja fixa med den där scootern som står i garaget. För det är nu vi har tid att hitta tillbaka till de där sidorna av oss själva som annars kanske inte hinner utforskas. 

Ironiskt nog så kanske denna tid av relativ ofrihet – vi kan inte träffas på samma sätt som tidigare – faktiskt leder fram till att vi alltså känner oss mer fria än någonsin.
Säkerligen är det exempelvis många som har upptäckt hur skönt det kan vara att sitta och arbeta hemifrån. Plötsligt går det faktiskt att producera med än när man sitter på kontoret. Att man dessutom hinner klämma in ett snabbt träningspass mellan varven är inte heller fy skam.

Fler nyheter