Ibland behövs tillskott

07 oktober 2019
Lily Hansen
Ibland behövs tillskott

Mineraler är livsviktiga för kropp och knopp. Kroppen behöver mineraler för att fungera bra. Om inte kosten är tillräcklig så kan det vara läge att skaffa ett tillskott med mineraler. Exempelvis om man känner sig låg och har problem med att sova om kvällarna så kan man testa magnesium. Mineralen magnesium hjälper kroppen att slappna av, så man bör ta den några timmar innan läggdags för att uppnå rätt effekt. Det finns även magnesiumspray som man kan spraya direkt på kroppen och den hjälper till att lindra muskelsmärta och även mensvärk.

 

Mineraler i maten

Äter vi en varierad kost så är det lättare att få i sig den rätta mängden mineraler vi behöver. Misstänker man att ett högre mineralintag behövs så finns det många födoämnen att titta närmare på. Nötter, fröer och gröna bladgrönsaker har rikliga mängder med mineraler. Så varför inte slänga ihop en hemmagjord granola med nötter i att toppa yoghurten med på morgonen! För att lättare kunna ta upp ett mineral i kroppen så är det bra att veta hur man ska kombinera maten. Ett exempel är om man vill ha i sig mer järn så ska man äta den järnrika maten tillsammans med något som innehåller vitamin c.

Extra mineraler för huden

Vår hud mår också bra av att få ta del av mer mineraler. Både via insidan av kroppen men även genom att applicera dem direkt på huden. Har man känslig hud så kan man prova lera som innehåller mycket mineraler. Den vita leran med namnet kaolin är bäst lämpad för känslig hud. Blanda leran med lite vatten och man har en fantastiskt bra ansiktsmask! Mineral i håret är också värt att testa på och då är det rasullera som passar sig bra. Rasulleran löddrar upp i vatten så det går utmärkt att tvätta sitt hår med den.

Fler nyheter