Inred hemmet med hjälp av glasslipning

28 september 2021
william eriksson

Glasslipning, vad innebär det? Att slipa glas är något som funnit med i många många år. Det är alltså ingenting nytt och det finns långt fler saker än du kan komma på som kan behöva slipas på olika sätt. Det kan handla om dina glasögon till exempel. De behöver slipas på ett visst sätt för att kunna fungera ihop med dina ögon och för att de ska passa in i glasögonbågarna. 

Speglar är också exempel på sådant som slipas. Glasslipning på speglar görs för att få till den rätta formen, så att glaset lättare ska passa in tillsammans med den tillhörande ramen. 

Hus och byggnader är också sådant som kan ha mycket glas på utsidan. Kyrkor och liknande är även de typiska för just glasdekorationer både på insidan såväl som på utsidan. Där behöver man slipa dessa glas för att de ska passa in perfekt tillsammans med resten av interiören. 

Du kan också inreda ditt hem med hjälp av glasslipning. Kanske du kan byta ut delar av inredningen mot glas i olika skepnad, färg och form? Det går att göra väldigt mycket med hjälp av glasslipning. 

 

Proffs på glasslipning

I badrummet kan man också använda sig av glas. Många har satt upp duschdörrar istället för ett duschdraperi till exempel och dessa dörrar kan vara tillverkade i slipat glas. Om man kontaktar en firma som utför just glasslipning kan man säkert lägga in sina egna önskemål om hur man vill ha glaset utformat. 

Det är helt fantastiskt egentligen hur mycket det finns att göra med hjälp av att slipa glas. Prydnadssaker är för det mesta tillverkade i glas eller porslin. Där krävs det en hel del arbete för att få glaset att formas till olika former och modeller. 

Vänd dig till ett riktigt proffs när du behöver hjälp med glasslipning, det kommer vara värt det.  

Fler nyheter