Konsten att hitta rätt jeans för herrar

16 november 2019
Lily Hansen
Konsten att hitta rätt jeans för herrar

Det pratas mycket om hur man som kvinna väljer rätt jeans för ens kroppstyp och annat, och artiklar kring ämnet går att återfinnas i nästan varenda tidning. Hur ligger det dock till för män, och hur gör man som man när det är dags att handla nya jeans? Här kommer en liten snabb guide till hur man går tillväga för att välja herrjeans som både sitter bra, ser bra ut och som håller i längden.

 

Att handla online

Sedan långt tillbaka så har många tankesättet att man måste prova jeansen för att ha en chans att hitta rätt, och även om det ligger en viss sanning i det så innebär det inte att man måste handla sina jeans i en affär, utan det går faktiskt alldeles utmärkt att beställa via nätet! De allra flesta online butikerna som exempelvis 2trendy.se har väldigt förmånliga bytesrätter, där man kan skicka tillbaka och byta sina jeans om man inte blir helt nöjd. 

Fördelen med att handla herrjeans på internet är att utbudet är så otroligt mycket större än i de flesta butiker, för som många nog har märkt så är det inte ovanligt att kläder för kvinnor prioriteras mer än kläder för män. På nätet hittar man däremot alla tänkbara modeller, jeansnyanser, storlekar och längder, och då blir det oändligt mycket enklare att hitta de där perfekta jeansen.

Viktigt att tänka på 

Det första steget mot att hitta drömbrallorna är att veta vilken storlek man normalt har på sina jeans. Storlekar kan dock variera mycket beroende på modell och märke, och därför är det smart att läsa produktbeskrivningen, då denna oftast innehåller mått på de jeans man planerat att inhandla. Använd ett måttband för att mäta benlängd och annat, och öka på så sätt chansen att de ska sitta perfekt när de kommer i brevlådan.

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster