Köp lampa med funktion i åtanke

16 april 2020
Cecilia Olsson
Köp lampa med funktion i åtanke

Lampor kommer i en uppsjö av färger och modeller som fyller olika funktioner. Först och främst så finns det uppenbara i att de kallas bordslampa, golvlampa, taklampa och vägglampa. Taklamporna kan dessutom delas in i plafonder och pendlar, plafonden sitter monterad direkt i taket medan en pendel hänger ner i en sladd.

Det finns en stor fördel med att tänka igenom vad man behöver för slags ljus i ett rum samt var ljuset ska komma ifrån, istället för att bara placera ut lampor på måfå. Man kan dela in belysning i tre olika kategorier; allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Allmänbelysning är det som ger tillräckligt bra ljus när man till exempel städar eller av någon annan anledning behöver lysa upp i stort sett hela rummet. Ett tips är att installera dimmer på de lamporna för att kunna använda de både till allmänbelysning och stämningsbelysning.

Funktionsbelysning kan även kallas riktad belysning, den används till att belysa ett specifikt objekt eller plats i hemmet, antingen för att man vill att objekten ska framhävas eller för att man behöver extra ljus på den platsen. Bra platser att använda funktionsbelysning är i köket, vid arbets- eller läsplatser samt över matbordet. Stämningsbelysning använder man såklart för att skapa en mysig atmosfär, det kan man göra genom ljusslingor eller mindre lampor i fönster, hyllor och på bord. För stämningsbelysning bör man använda lite svagare glödlampor med varmt sken. 

Hos Lampemesteren hittar man lampor för olika stilar och behov. De har ett brett sortiment av designerlampor som håller mycket högkvalitet och är framtagna med funktion och design i fokus. Lampemesteren erbjuder dessutom ett brett sortiment av glödlampor som i kombination med de vackra armaturerna ger optimal belysning i hemmet. Är det något man undrar över så kan deras kundtjänst svara på allt om lampor, ljus och ljuskällor. Det inspirerande sortimentet hittar man på https://www.lampemesteren.se/.

 

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster