Köpa läder för flera ändamål

28 mars 2021
patrick pettersson

Finns det inte en sexuell laddning i ordet “läder”? Att tänka på läder tar tankarna osökt bort till Tyskland, Hamburg och den ökända gatan Reeperbahn. Ni vet gatan där McDonalds ligger vägg i vägg med en bordell och stripp- och sexklubbar duggar tätt längs hela gatan. 

Man bara vet att utanför någon av de obskyra tyska sexklubbarna kommer det stå en man i tajt, svart läder för att locka in dig med lovord om lättklädda strippor och alkohol, eller vad som nu får igång dig. 

Skulle du till exempel berätta för din kompis att du vill köpa läder är det ingen högoddsare att vännens fantasi drar iväg mot underkläder och lekar som kanske innefattar piskor och auktoritära rollspel. Det kan förstås röra sig om det. Ingen ska döma dig för att köpa läder för att det är upphetsande för dig och dina eventuella partners. Men det kan förstås handla om väldigt mycket annat också. 

 

Breda läderreferenser

Läder behöver naturligtvis inte ha en sexuell anspänning eller vara ämnade för sådana ändamål. Du kanske bara är ute efter ett läderbälte för att tvärtom hålla dina byxor på plats, istället för att bli av med dem. Eller varför inte som ett spänne till ditt armbandsur eller ett nytt fodral till mobiltelefonen? Som du hör behöver referensramen för läder inte vara så snäv att den begränsas till sammanhang som dem på Reeperbahn. 

Det är dock förstås lite kul att låta fantasin skena iväg då och då. För ingen kan förneka att läder har den där laddningen som beskrevs i inledningen av texten. Det är helt okej att bli lite fnissig om din kompis frågar dig om du känner till något ställe där man kan köpa läder. Hen kanske samtidigt ger dig en blick med ögonen som säger någonting mer. Det kanske finns något mer än bara läder i den där frågan. 

Fler nyheter