Kvalitativ virussanering

10 juni 2020
admin

I tider som dessa när corona härjar, är det viktigare än någonsin att utföra virussaneringar med kvalitet för att inte sprida smitta. I lokaler där många människor rör sig som på kontor och i skolor är det viktigt att hålla efter med detta. Även under andra perioder, som under vinterkräksjuka till exempel, kan virussanering vara a och o för att smittan inte ska spridas vidare. 

När man ska utföra en virussanering är det viktigt att använda ett medel som verkligen förgör viruset och även att använda det på rätt sätt. Svensk Skadedjurssanering är ett företag som är expert på området och deras medel fungerar för kemisk ytdesinfektion som är alkolholbaserat och innehåller tensider. Viktigt för att utföra en bra virussanering är också att man behandlar ytan mekaniskt. Det räcker alltså inte bara med att spraya över en yta eller hälla desinfektionsmedel på ytan. 

 

 

Virkon är en produkt som företaget har i sitt sortiment och den har dokumenterad effekt mot alla virusfamiljer. Att använda sig av en produkt som rår på alla virus är oerhört bra, då vet man att ytorna blivit helt rena och att allt virus som kan finnas där är borta efter städningen. Att däremot städa med medel som inte är lika effektiva kan vara lika med ogjort, då kanske en del virus finns kvar även efter att man gjort sin insats. 

Virkon är en sammansatt produkt som tillsammans med vatten bildar flera desinfekterande ämnen. Det dödar såväl bakterier och virus som svamp och passar därför utmärkt vid virussanering. Medlet har också en fetlösande tensid vilket gör att man oftast inte behöver rengöra ytan innan man desinfekterar den. Medlet är inte hälsofarligt men ska ändå användas med försiktighet och det är bra att använda både skyddsglasögon och handskar. 

Att lägga tid och pengar på en ordentligt virussanering är mycket värt då man kan förhindra att smittspridning av olika sjukdomar sker. 

 

 

 

 

Fler nyheter