Ladda smart, välj solcellsladdare

28 april 2021
william eriksson

Solcellsladdare är ett smidigt alternativ till vanliga batteripack. Du slipper också ha tillgång till el för att kunna ladda allt från mobiltelefon till laptop. Moderna solcellsladdare har betydligt med kapacitet än de första som dök upp på marknaden.

För att du ska få pålitliga laddare som klarar av att ladda exempelvis mobiltelefonen så spelar watt stor roll. Ska du investera i en bra solcellsladdare bör du aldrig välja någon under 2,5W. Sen spelar det också roll hur pass mycket solen skiner.

Vissa solcellsladdare kan fungera även molniga dagar. För trots allt får man inte alltid njuta av soliga sommardagar när man är på resande fot. Vill du ha en laddare som klarar även när solen inte lyser direkt behöver du högre watt.

När har du nytta av en solcellsladdare?

Du behöver inte vara tekniksamlare för att tycka att solcellsladdare är smarta tillbehör. Solcellsladdaren är den perfekta vännen när du ska ut på landet, campa eller vandra. Gillar du att tälta men vill ha med dig mobil och laptop är en bra solcellsladdare räddningen.

De riktigt stora modellerna passar bäst om du inte behöver bära dem. De är lite otympliga och väger en del. Men ska du på campingsemester kan du lätt förvara dem i bilen. För dig som vill sitta i skogen och jobba med laptop bör du satsa på de bättre modellerna.

Vill du testa eremitlivet i skogen men samtidigt ha tillgång till din vanliga teknik ska du välja stora modeller. Otympliga? Ja. Så för dig som vill vandra runt är dessa inte de bästa alternativen. Däremot kan du komma upp i hela 100W.

Vill du vandra och nöjer dig med att ladda mobilen då och då kan du välja en integrerad solcellsladdare. Det finns ryggsäckar som har integrerade lösningar. Du kan också hitta alternativ som du kan hänga på ryggsäcken. De finns till och med för handväskor.

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster

18. juli 2022

Investera i skog