Lämna in bilen på bilverkstad i Gävle

28 september 2020
Lily Hansen

När man ska lämna in sin bil på verkstad så är det lite grann som att lämna in sitt barn på dagis. I alla fall är det ett intryck som många bilägare ger. Många bilmekaniker berättar om bilägare som vänligen blir anvisade att komma tillbaka senare, eller bli uppringda när bilen är färdig. Men de väljer att slå dövörat till och blir kvar för att med nyfikna ögon insupa allt som görs med den lilla fyrhjulade familjemedlemmen.

Ibland kan de till och med bli så pass påträngande att bilmekanikern med bestämd ton får be kunden återkomma. Något som får den besvikne bilägaren att slokörat lomma iväg ut ur verkstaden.  

 

Doktor på bilar

För en bilmekaniker är undersökningen och reparationen lite som en operation är för en läkare. Det bästa resultatet kommer om man får vara ifred och fokusera på det man gör. Ibland är det mer eller mindre en förutsättning för att man ska hitta felet och kunna åtgärda det på ett korrekt sätt.

Men ibland kan man som bilägaren till och med bli inbjuden att få titta på vad som händer. Kanske vinner man högsta vinsten som är att få en liten lektion i hur bilen fungerar, vad som är fel och hur man åtgärdar felet. Men om man får vara med om det så är det mer troligt att det rör sig om ett enklare fel, som en lampa eller en säkring som ska bytas ut.

 

 

Fokus på det viktiga

Det är sällan som en bilverkstad i Gävle har lediga tider samma dag. Men om man har ett akut problem med sin bil så är det alltid värt att man kontaktar mekanikern för att kontrollera om en akuttid kan ordnas. När man ger besked till bilägaren så brukar man nämligen alltid vara lite flytande i tiden som bilen kan hämtas för att öka flexibiliteten. 

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster