Lås upp med låssmed

29 juli 2021
william eriksson

Lås och nycklar är fantastiska uppfinningar. De skyddar våra hem, våra ägodelar och bidrar till vår trygghet och personliga säkerhet. Idag har få personer ens tanken att lämna hemmet olåst då man lämnar det – kanske om du bor långt från all ära och redlighet.

Är man en familj med både äldre och yngre medlemmar kan det bli mer komplicerat. När de yngre förmågorna uppnått en viss ålder behöver även de egen nyckel. Ansvar är trevligt men ibland riskabelt. Barn har en förmåga att glömma och tappa. Det har vi vuxna också, för den delen.

 

Åtgärder för att säkerställa låst hem

Innan ett barn får nyckel tilldelat måste det vara moget nog för att förstå ansvar och allvar. En nyckel är ingen leksak utan ett värdeföremål. Kanske behöver vissa vuxna få höra något liknande – tappa inte nyckeln, du behöver den.

Förr eller senare händer det nog ändå. Någon av de personer som delar bostaden är ledsen och orolig eftersom nyckeln är försvunnen. Det händer att man hittar den, till och med om den är tappad på vägen hem. Dock kan man inte lita på ett så lyckligt slut. Alla med hemnyckel behöver veta hur de kontaktar en låssmed.

 

 

Lösningar för alla tillfällen

Det går inte att förmoda att du alltid kan få tag på en annan familjemedlem som kan komma springande med en reservnyckel tyvärr. Förmodligen är familjemedlemmarna spridda åt alla håll under dagen. Sommartid när du är ensam kvar i stan funkar det riktigt illa.

Det är tur att någon alltid är villig och intresserad att komma springande. En låssmed med jour bryr sig inte om huruvida klockan är tio en tisdagsmorgon eller halv två söndag natt. Ringer du så kommer hen. När ni fastställt att det faktiskt är du som bor på adressen tar det endast en kort stund innan du är inomhus igen.

Fler nyheter