Livets oväntade perspektiv

20 mars 2020
Mikael Barani
Livets oväntade perspektiv

Stillhet är verkligen en åtråvärd råvara i dessa dagar. För ur den så kan vi skapa insikt och handlingskraftighet. Utmaningen är väl kanske främst att så många av oss inte inser just detta: Att klarsynthet och fokus faktiskt föds ut ur tystnad, lugn och stillhet.
Det är lätt att förledas att tro att man måste ha gasen i botten hela tiden för att ta sig framåt här i livet. Det känns ju trots allt som något naturligt – man måste hålla igång för att komma någonstans.
Det är nästan självdestruktivt att stå still i dagens samhälle.

Detta är en sanning med modifikation. 

För visst måste man vara beredd att agera när det gäller. Har man väl beslutat sig för något så får det inte finnas någon tvekan längre, utan man kör. Men detta föregås ofta av att man faktiskt har tagit sig tid att bestämma riktning. Man har haft tillfälle att väga och balansera alternativen mot varandra och funderar över vilket som känns vettigast.
När man väl har gjort detta, det är först då som man är beredd att trycka gasen i botten när tillfället väl kommer.

I dagens samhälle får man dock kämpa rätt hårt för att hitta det där lugnet i livet. Mitt bland livspussel och karriär så är det oftast lätt att låta sig svepas med. En dag upptäcker man plötsligt att livet har gått pågå autopilot och man har kommit fram till en destination som man inte alls var intresserad av.

Så passa alltså på att ta dig tid till att reflektera över var du är påväg. Det kan vara att meditera hemma i soffan, att vandra i skogen eller till och med att unna sig ett äventyr och åka luftballong. Du får bokstavligt talat ett fantastiskt perspektiv på livet i en av Dreamballoons varmluftsballonger när du svävar högt över alla andra. 

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster