Mattläggning med fasta mattor

20 september 2020
william eriksson

Modet inom heminredning svänger fram och tillbaka med ganska jämna cykler. För ett antal år sedan var det modernt med heltäckningsmattor. Det var höjden av bekvämlighet och lyx både i hem och offentliga rum. Men så svängde det och nästan ingen ville ha det längre. 

Sedan ganska många år är heltäckningsmattor åter något som ofta används. Även om det mer sällan är i bostäder utan mestadels i andra typer av hus. Till exempel är det väldigt många hotell som har fasta mattor inlagda i såväl sina rum som korridorer med mera.

 

Håriga eller släta

När man lägger mattor finns det ett stort sortiment som man kan välja bland. Förutom olika färger och material finns det också andra variationer. Mattläggning förknippas oftast med de mjuka heltäckningsmattor som kanske även har en lite uppskjutande borst. Men det är endast en i mängden. 

Man kan därför välja typ av matta efter tycke och smak. Eller det som kan passa i den miljön som mattan ska ligga i. Om det är en offentlig miljö eller annan miljö där man kanske rör sig med ytterskor, är det klokt att välja en matta som är så lätt som möjligt att göra ren. Och kanske även där fläckar och smuts inte syns lika snabbt som på en slät och enfärgad matta.

 

 

På rätt sätt

De mattor som ska täcka hela rum har en rejäl bredd och kanske även längd. Det gör att de blir mycket tunga och även ganska otympliga. Om man har turen att rummet har raka sidor så underlättar det något. Men det är ändå ett stort pyssel med att få mattan att passa precis mot alla kanter. Därför kan det vara klokt att anlita ett företag som är proffs på mattläggning, som exempelvis https://www.kvm2.se/tjanster. En lösning som kan spara både pengar och bekymmer.

Fler nyheter