Med LED växtbelysning kan man odla välmående växter året runt

07 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Det är något väldigt tillfredsställande med att odla sina egna grönsaker och kryddor. För det första så kan det kännas väldigt tryggt att veta precis hur de har gått från frö till färdig produkt, men framförallt så smakar de ofta bättre än grönsaker och kryddor som man handlar i butiken. Det kan dock vara svårt att odla dessa produkter under vinterhalvåret i Sverige eftersom det är en mörk och kall tid. Växter behöver mycket ljus för att kunna växa och må bra, något som vi inte har mycket av på vintern, men man kan lösa problemet med bra växtbelysning.

Växterna behöver ljus flera timmar varje dag

Växtbelysning ger växterna det ljus de behöver trots att man är mitt inne i den mörkaste vintern. Det innebär att man med bra växtbelysning kan äta egenodlade grönsaker och kryddor året om. Genom att dessutom välja LED så kan man undvika onödigt hög energiförbrukning på grund av att man behöver ha växtlampor tända flera timmar per dygn.

image

För bästa möjliga resultat är det rekommenderat att ha igång växtlampor i cirka 14-16 timmar varje dag för att säkerställa att växterna får nog med ljus. LED avger inte heller lika mycket värme som ”klassisk” belysning, vilket innebär att man inte behöver oroa sig för att växterna ska få värmeskador på grund av att de växt för nära lampan. 

Växtbelysning för olika behov

Vill man investera i LED växtbelysning för att kunna odla hemma året runt så kan man vända sig till LEDMegaStore. De har ett brett utbud av LED belysning, däribland flera olika typer av LED växtbelysning. Där finns högkvalitativ och billig belysning som kommer att hålla växterna vid liv även under årets mörka månader. De har olika storlekar, former och styrkor så att man med all sannolikhet kan hitta LED växtbelysning som passar perfekt till de växter man planerar att odla i sitt hem. 

Fler nyheter