Med rock’n’roll och vår gitarr trotsar vi de påhittade stängslen

30 juni 2021
Mikael Barani

Livets ständiga sökande för oss ibland till andra sidan av denna planet.

Andra gånger för detta sökande oss till platser djupt inom oss själva, platser som vi knappt trodde fanns.
Ett sätt att hantera och manifestera detta sökande är genom musiken. För alla som sysslar med kreativitet, låtskrivande eller annat, vet att musicerandet också är en form av terapi.

Den otämjda människan

När vi omvandlar tankar och funderingar till toner så släpper vi också fri den energi som de kommer laddade med. Vi skulle nog alla må bra av att hänga på oss själva en gitarr och bara skrika lungorna ur oss ibland. För priset av att leva i civilisationen, omgiven av både bekvämligheter och människor, är en viss sorts domesticering. 

Visst är det skönt att inte behöva kämpa för sin överlevnad varje dag, för det har vi ju slutat med… eller?

Kanske har denna kamp för överlevnad tagit sig nya former i de tider som vi lever i just nu. För vem av oss kämpar inte för att nå en deadline eller ett mål som många gånger kan tyckas vara enormt abstrakt och intetsägande?

Vill man verkligen leva i dagens värld får man således söka sig tillbaka till mer grundläggande aktiviteter. Som att spela musik tillsammans med vänner, ge sig av på en vandringstur genom skog och mark eller bara sitta i tystnad med sina egna tankar.

För civilisationen är på många sätt ett mänskligt zoo. Visst, vi får en massa saker serverade på silverfat, men till vilket pris?

Ett tips är därför att våga ta ut svängarna mer i ditt liv. Sök dig till platser, folk och sammanhang där du får vara lite crazy, lite otämjd. Det är sådant som kan kännas fånigt, kanske till och med skrämmande, för stunden men som i längden skänker dig ett rikare liv.

Fler nyheter