Migrationsrätt i Göteborg – hitta rätt hjälp

20 juli 2021
jonas olsson

Som asylsökande har man vanligtvis rätt till ett offentligt biträde och det är då staten som står för advokatkostnaden. Man har rätt att själv välja sitt ombud eller advokat vilket man också helst ska göra, i stället för att ta det ombud som rätten annars utser. Genom att göra ett aktivt val och välja en erfaren advokat specialiserad på migrationsrätt lämnar man inget åt slumpen. 

Migrationsrätt är ett stort och viktigt rättsområde som innefattar både arbetstillstånd, uppehållstillstånd och asyl. Att anlita en advokat specialiserad på migrationsrätt underlättar ofta processen. Det är heller inte alltid man kan språket eller förstår hur den juridiska processen ser ut, något som kan vara väldigt stressande. Att ha en advokat vid sin sida som förklarar och som bevakar ens rättigheter är viktigt. 

 

 

Så förbereder man sig bäst inför mötet med advokaten

För att hitta en advokat specialiserad på exempelvis migrationsrätt i Göteborg kan man söka på internet. Men man kan också gå in på Advokatsamfundets hemsida och använda den sökfunktion som finns där. Kanske har man även grannar eller vänner som har varit i en liknande situation och kan rekommendera någon? Att gå på rekommendationer är nästan alltid det bästa. Detsamma gäller även det motsatta, man ska undvika att anlita advokater som andra kanske upplevt som dåliga.

När man träffar en advokat för första gången brukar man lugnt och metodiskt gå igenom allt. Därför kan det vara bra att i förväg ha skrivit ned viktiga saker som har hänt i kronologisk ordning, det är annars lätt hänt att man glömmer något. Det är alltid bättre att berätta för mycket än för lite och låta advokaten bestämma vilka delar som är viktiga. Har man även viktiga dokument, papper och fotografier ska man ta med även dessa. Att de är på andra språk än svenska har ingen betydelse.

Fler nyheter