Miljövänlig lastbilstvätt i Norrköping

22 oktober 2020
Cecilia Olsson

Det finns flera anledningar till att ha en ren lastbil och tillhörande släp. En ren lastbil ser mer tilltalande ut och gör att företagets logotyp och text tydligt syns då du kör på vägarna, vilket leder till ”gratis” reklam var du än reser. Det kan även ge ett seriösare intryck med rena fordon och det är framförallt viktigt för lacken. 

Det finns mycket som kan slita på ett fordon

På vägar runt om i landet utsätts fordon för vägsalt och luftföroreningar under stora delar av året. Det gör det extra viktigt att tvätta fordonet, helst varannan vecka eller vid behov. En noggrann tvätt skyddar lacken mot yttre påfrestningar som exempelvis UV-strålning, luftföroreningar samt svavel från regn och vatten.

Vinter och vår kan innebära extra påfrestningar 

Under vintern är det viktigt med regelbunden tvätt eftersom vägsalt och hög luftfuktighet skapar större risk för korrosion. Även den tidiga vårsolen kan ha en skadlig effekt på ett smutsigt fordon eftersom slask blandat med vatten, sand och vägsalt är dåligt för lacken. Genom att hålla sitt fordon rent blir det dessutom lättare att upptäcka eventuella skador som till exempel repor, bucklor eller stenskott.

Ett rent fordon är ett säkrare fordon

Förutom att en ren lastbil håller sig fräsch och fin längre så påverkar det även säkerheten ute på vägarna. Rena lyktor ger ett betydligt bättre ljus än smutsiga och rena speglar samt rutor förbättrar sikten ut från lastbilshytten. 

En effektiv och miljövänlig tvätthall i Norrköping

För en riktigt effektiv tvätt som skyddar din lastbil kan du vända dig till Lastvagnservice i Östergötland AB. De har lång erfarenhet när det kommer till lastbilstvätt och tvättar noggrant allt från små till stora lastbilar, med eller utan släp.

Är du i behov av lastbilstvätt i Norrköping så kan Lastvagnservice i Östergötland fixa jobbet. De använder sig av en maskintvätt som är mer effektiv och miljövänlig än de flesta andra maskintvättar och använder sig dessutom av miljövänliga rengöringsmedel.

Fler nyheter