Mopedbil ger större frihet

10 april 2020
Eva Olsson
Mopedbil ger större frihet

En mopedbil ger frihet och självständighet, då man inte är beroende av skjuts av sina föräldrar. En annan fördel med en mopedbil är att man kan be sitt barn göra en del ärenden, som till exempel att handla mat, vilket är perfekt om man har mycket att göra. Det blir också en extrabil om man är tvungen att lämna in sin egen bil på verkstad.

Mopedbilarna har de senaste åren blivit mycket populära. De är också mycket säkrare att färdas i dem jämfört med en moped, där man är mer utsatt för övrig trafik. När man fyllt 15 år och har ett så kallat AM-körkort får man köra en mopedbil.

Det är viktigt, precis som på andra bilar, att göra service och byta ut delar med jämna mellanrum för att mopedbilen ska hålla så länge som möjligt. Det är också bra att köra en mopedbil innan man kör en vanlig bil. Eftersom mopedbilarna inte går så fort, får man en säkrare bilkörning. Dessutom hinner man få körvana och erfarenhet av bilkörning innan man tar körkort för en vanlig bil.

 

 

Cittrabil har en hel del fina och olika modeller av Aixam mopedbilar, där en av modellerna sticker ut lite extra. Den heter D-Truck och i och med att den har ett flak, kan man transportera skrymmande föremål med mopedbilen. Den har dessutom en rymlig kabin där två sitter bekvämt och säkert.

En annan mopedbil som är elegant, är Aixam Coupé Premium. Den finns i 8 färger och bränsleförbrukningen är 3,1L per 10 mil. I grundpriset ingår den första servicen och en garanti på två år. Här kan man göra en del tillval, som till exempel ett komfortpaket och en luftkonditionering.

Cittrabil hjälper dig bland annat med tips när det gäller finansieringen vid ett bilköp. Du får också en nybilsgaranti på två år, vilket kan kännas tryggt. 

 

Fler nyheter