Sängar för bättre livskvalitet

28 januari 2020
Cecilia Olsson
Sängar för bättre livskvalitet

Dålig sömn kan påverka livskvaliteten negativt på flera olika sätt. Man blir trött, orkeslös och lättirriterad. Dessutom kan det i värsta fall även leda till ökad risk för sjukdomar som till exempel diabetes typ 2, depressioner samt hjärt- kärlsjukdomar. Dålig sömn gör även att man blir sämre på att hantera stress och riskerar att drabbas av utmattning. Det är därför viktigt att ta tag i sömnproblem i ett tidigt stadie eftersom det blir svårare att åtgärda besväret desto längre tid som går. 

Meditation och avslappningsövningar är något som kan fungera vid sömnsvårigheter. Även träning och fysisk aktivitet är bra då man somnar in lättare samt sover bättre om man tagit ut sig under dagen. Ibland kan medicinering krävas för att man ska kunna komma in i ett hälsosamt sömnmönster men det är inte en bra långvarig lösning. 

En investering som kan göra underverk för sömnen och välmåendet är en ny säng av bra kvalitet. Sängen är något som verkligen kan påverka sömnen både negativt och positivt. Har man en säng som är för hård eller mjuk blir det nästintill omöjligt att hitta en bra ställning för ryggen och man sover därmed sämre. Även en utsliten säng ställer till det då den lätt ger ljud ifrån sig vid minsta rörelse och kan ha dålig fjädring som gör att underlaget blir ojämnt och obekvämt.

En bra säng däremot med rätt fasthet gör att man lättare somnar in, inte riskerar ryggvärk på grund av sovställning samt sover bra nätterna igenom. På https://www.battrenatter.se/ hittar man sängar av hög kvalitet till förmånliga priser. Man kan även få hjälp från deras kundservice för att säkra att man hittar en säng som uppfyller ens individuella behov. De lämnar 100 dagars sovgaranti och levererar sängarna gratis. I Bättre Nätters sortiment finns sängar i många olika storlekar och modeller som kan bidra till bättre sömn och livskvalitet. 

Fler nyheter

19. september 2022

Vikten av pumptjänster