Second hand – för den stilsäkra och miljömedvetna

11 augusti 2019
jonas olsson
Second hand - för den stilsäkra och miljömedvetna

Vår samtid präglas av flygskammande, miljömedvetenhet och värdet av att göra aktiva val. I tider där en tonåring för talan för klimatkrisen och samtalar med stora ledare är det på tiden att vi andra drar vårt strå till stacken och ser över vår konsumtion. Slit och släng-mentalitet hör helt enkelt inte hemma i modern tid. Det betyder absolut inte att det härliga med konsumtion måste uteslutas helt eller att man måste drabbas av dåligt samvete för att man vill uppdatera sin garderob, lösningen är helt enkelt att handla på second hand!

Vi kan unna oss en vacker garderob och samtidigt vara måna om miljön.

 

Vackra vintageplagg från Europas alla hörn eller grannens garderob

Många har dock en föråldrad bild av vad second hand-shopping innebär. Vissa kopplar samman det med föråldrade kläder till minimala priser till förmån för någon ideell organisation, och så kan det vara men är inte alltid. Att handla second hand kan vara en riktig lyx. Vackra vintageplagg inköpta runtom i Europa, retroplagg som endast finns i ett unikt exemplar eller inlämnade plagg av högsta kvalitet. Att lämna in plagg som säljs på kommission innebär att utbetalning sker först när plagget blir sålt, så second hand affärer av denna kaliber väljer endast ut vackra plagg av bra kvalitet. Judits Second hand är ett exempel på en second hand-butik som arbetar just på detta sätt: https://www.judits.se/

Originell, miljömedveten och vacker på kvällens fest

Hur många har inte varit på en stor fest eller ett event och upptäckt att minst tre av gästerna bär exakt samma outfit från någon välkänd kedja? Trist och oinspirerande! Det är mycket härligare att kunna glida in i ett unikt vintageplagg eller outfit från något exklusivt märke som Filippa K, köpt till fördelaktigt pris. Second hand kan mycket väl gå hand i hand med lyx, bra investeringar, miljömedvetenhet och estetik!

Fler nyheter