Södertälje finns optiker – inte zebror

14 juni 2021
jonas olsson

Vilket djur ser bäst i hela världen? Zebran. För att den ser bra. Se-bra. Ja, den gamla klassiska torra ordvitsen är ett typexempel på så kallad pappahumor. Den enda som skrattar åt skämtet, som i ärlighetens namn är i samma klass som den med tomaterna som går över vägen, är antagligen den som dragit den själv. Dock finns det en poäng i slutsatsen, förutom den klämkäcka leken med orden. För har du någonsin sett en zebra med glasögon? 

Det vimlar inte direkt med optiker ute på den afrikanska savannen. Går det att dra slutsatsen att det är på grund av marknadsmässiga skäl? Zebrorna ser så pass bra att det helt enkelt inte är lönsamt för en optiker att bedriva verksamhet där. Man får låta sig tro det. För det hade annars varit en otroligt rolig scen att få se en zebra sitta i optikerstolen och bläddra mellan glas och läsa bokstäver på den klassiska syntavlan. 

 

 

Där det finns människor finns det optiker

Nej, för att tala lite allvar en stund. Optiker runt om i världen gör nog bäst i att öppna sina verksamheter där det faktiskt finns människor som potentiella kunder istället. En stad där det definitivt finns människor i är Södertälje. Och där det finns människor finns det således också optiker. Hade det inte varit faller så hade det varit ganska dumt att döpa en hemsida till optikersödertälje.se. Eller åtminstone extremt vilseledande. 

Så, uppenbarligen är du inte en zebra. Således kan du inte räkna med att alltid ha perfekt syn. Vad du däremot kan räkna med är att du troligen har minst en optiker i din närhet att vända dig till. En dålig syn är inte värre än att det går att råda bot på med till exempel glasögon eller linser. Eller så får du hoppas att du blir en zebra i ditt nästa liv. 

Fler nyheter