Tandläkare i Järfälla erbjuder tandvård

Problem med tänderna är det få som lyckas undvika, barn som vuxna. När man är barn kan man se att tänderna inte växer ut som de ska och man kan då få bära en anpassad tandställning. 

När man är äldre och tänderna har utsatts för slitage genom åren kan det börja uppkomma hål, tandlossning och att bitar av tänderna trillar av eftersom de är sköra och i sämre skick än när man var yngre. Tänderna är en del av kroppen och utsätts för påfrestningar precis som resten av kroppen. 

En tandläkare Järfälla är specialist på tänder och hit går man för att bli undersökt i munnen. Ofta börjar besöken redan när man är barn och sedan går man regelbundet för att upptäcka problem i tid och kunna förebygga att det blir värre. Ibland märker man att man har ett hål om det gör ont när man äter vissa saker, men det kan lika gärna vara att man inte märker av något alls.

 

 

Tandläkare har en lång utbildning

En tandläkare arbetar vanligtvis med en tandsköterska och en tandhygienist. Utbildningen är fem år lång och då ingår mycket praktiska övningar för att man ska vara redo att ta emot patienter när man är färdigutbildad. Man kan också se om något är fel i munnen och ifall det finns tecken på allvarlig sjukdom. Precis som inom läkarutbildningen kan man specialisera sig på annat: barntandvård, tandlossning, tandreglering, forskare eller lärare.

 

Boka en undersökning om det gör ont

Känner man av ilningar i tänderna ofta eller att man märker att tandköttet är rött och kryper upp kan det vara dags att besöka en tandläkare. Först blir det en undersökning och sedan ett besök där man åtgärdar det eventuella problemet. Är man över 23 år får man tandläkarbidrag varje år som man kan använda för sitt besök för att minska kostnaden.