Tandläkare med akuttandvård vid Odenplan

16 mars 2022
Lily Hansen

editorial

Plötsligt händer det. Man snubblar och faller eller får ett kraftigt slag mot munnen. Att slå ut en eller flera tänder är tyvärr inte alls ovanligt. Men när det händer är det viktigt att man uppsöker en tandläkare akut. Detta för att stabilisera bettet och förhindra att man helt förlorar tänderna.

Det är viktigt att man söker akut tandvård även om tanden inte har gått av eftersom roten kan ha tagit skada av slaget. Framförallt om tanden ändrar färg och blir gråaktig och mörkare. 

När man besöker en tandläkare akut vid Odenplan får man även hjälp med att åtgärda smärta, vilket kan vara skönt. Ofta åtgärdas sedan problemen provisoriskt och man får sedan komma tillbaka vid ett annat tillfälle, men man får också viktiga råd. Det kan exempelvis vara att man under några dagar helt ska undvika att tugga och istället äta flytande föda. Detta för att ge tänderna en chans att återhämta sig och inte riskera att rötterna skadas ytterligare.

 

Akuttandvård odenplan

 

Hur mycket kostar akut tandvård?

Det finns flera orsaker till att man kan behöva uppsöka akuttandvård vid Odenplan. Det kan exempelvis vara att man har problem med en visdomstand som växer och gör ont. Eller att man har en kraftig inflammation i tandköttet. Men också att man har varit med om en olycka och fått ett kraftigt slag mot munnen. 

Att uppsöka en tandläkare akut behöver inte vara mer kostsamt än andra tandläkarbesök. Men en seriös tandläkare lämnar alltid ett kostnadsförslag som man får ta ställning till innan behandlingen påbörjas.

Det finns flera tandläkare som erbjuder akuttandvård men det kan vara bra att vända sig till någon med en mer modern klinik. Detta då ny teknik underlättar de flesta behandlingar och gör tandvården mer skonsam. Här är ett exempel på en vanlig tandläkare vid Odenplan som erbjuder akuttandvård: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.

Fler nyheter