Tandproteser – varför du bör överväga dem

26 oktober 2022
Helen Johansson

Ersätt saknade tänder med tandproteser

Vad tänker du på när du tänker på tandproteser? Kanske tänker du på falska tänder eller konstgjorda tänder. Kanske tänker du på proteser eller broar. Oavsett vad du tänker på är tandproteser definitivt värda att överväga – särskilt om du saknar tänder. Låt oss ta en titt på varför tandproteser är ett bra alternativ.

image

Olika typer av proteser

Vad är tandproteser?
Tandproteser är anordningar som används för att ersätta saknade tänder. De kan användas för att ersätta en tand, flera tänder eller alla tänder. Tandproteser kan vara avtagbara eller fast monterade på plats. Några vanliga typer av tandproteser är implantat, broar och proteser.

Varför du bör överväga tandproteser
Det finns flera skäl till varför du bör överväga tandproteser. Först och främst kan de hjälpa dig att återfå ditt självförtroende. Om du saknar tänder kan du känna dig generad över ditt leende. Tandproteser kan hjälpa dig att må bättre om dig själv genom att ge dig ett leende som ser naturligt ut.

En annan anledning att överväga tandproteser är att de kan hjälpa dig att äta och tala ordentligt. Saknade tänder kan göra det svårt att äta och tala korrekt. Genom att ersätta dina saknade tänder kan tandproteser hjälpa dig att äta och tala som vanligt igen.

Slutligen kan tandproteser hjälpa till att förhindra ytterligare tandförlust. Om du har saknade tänder kan de omgivande tänderna börja förskjutas från sin plats. Detta kan leda till ytterligare tandförlust och skada din munhälsa. Genom att ersätta dina saknade tänder med tandproteser kan du hjälpa till att förhindra att dessa problem uppstår.

Tandproteser är definitivt värda att överväga om du har saknade tänder. De kan hjälpa dig att återfå ditt självförtroende, äta och tala ordentligt och förhindra ytterligare tandförlust. Prata med din tandläkare idag om huruvida tandproteser är rätt för dig eller kika in hos https://bluedent.se/avtagbar-protetik-2/ för mer information.

Fler nyheter