Vårt nya fenomen bloggen

21 mars 2020
william eriksson
Vårt nya fenomen bloggen

Ordet blogg har idag blivit ett så vanligt begrepp att gemene man kanske glömt var det kommer ifrån och vad det egentligen betyder. Men ingen ko på isen, här kommer förklaringen farande för dem som undrar. Själva ordet är en kombination av webb och logg. Logg är engelskans ord för journal, alltså svenskans dagbok, att föra journal över något. Webb betyder ju nät och här syftar det alltså på internet. Så en nätbaserad dagbok eller journalanteckning. Här skriver man sina inlägg så att de sista ligger först och är lättast att komma åt att läsa.

 

Vad kan man använda en blogg till?

Det var ju från början tänkt som en dagbok men idag har det blivit ett sätt att marknadsför sig och föra fram sina åsikter. Det har gått så långt att om man har följare som läser så kan man bli kontaktad av företag vars produkter riktar sig till följarna. Företagen vill köpa reklamplats av bloggare. På det sättet kan företagen sponsra bloggen och den som skriver får pengar för marknadsföring och på så sätt kan man faktiskt börja tjäna pengar på sin dagbok. Dessutom får ju följarna bra tips på produkter de kan behöva.

 

 

Vilka skriver bloggar?

Alla skriver bloggar. Alla som vill och kan hantera en dator. På skiteamsyd.se kan du se ett exempel på hur en samling av bloggar finns på en och samma sida. Det finns ingen begränsning när det gäller bloggande. Det kan bland annat handla om hälsa och sport men också om teknik, bilar, hästar, vardag, fotografering eller svamp. Ja som man säkert förstår tar ämnena aldrig slut. Inte heller skribenterna får man förmoda. När en slutar börjar en annan. Det är nog många som vill tjäna pengar på att sitta vid datorn och skriva om saker andra vill läsa om. Eller hur? 

Fler nyheter